Published : 14-10-2020

Bullet Journal: Tip voor het creëren van een speciale Monthly Cover voor de herfst!

Published : 14-10-2020
Bullet Journal: Tip voor het creëren van een speciale Monthly Cover voor de herfst!
Bullet Journal: Tip voor het creëren van een speciale Monthly Cover voor de herfst!

Bent je al fan van het Bullet Journal? Of wil je gewoon de activiteit ontdekken waar iedereen het over heeft?

Uni-Ball begeleidt je en deelt ideeën voor het maken van een cover van de maand rond het thema herfst!

 

Dit heb je nodig:

  • Een Bujo, als je die hebt!
  • Zo niet, een boekje met witte bladzijden of puntjes om te helpen bij de tekeningen.
  • Uni PIN stiften voor lettering en het tekenen van contouren. Wij hebben hier gekozen voor punten van 0.8 en 0.1 mm.
  • Een kompas

 

Ons advies stap voor stap:

 

1e stap: Trek met het kompas en het potlood een mooie cirkel midden op de pagina waarop je de maandelijkse cover wilt maken.

bullet journal

2e stap: In het midden van de cirkel schrijf je met een Uni Pin stift het thema van de maand in mooie lettering. Dat kan de naam van de maand zijn, een citaat of een mantra over het thema van het seizoen.

Hier hebben we voor “Hello Autumn” de zwarte Uni Pin stift 0.8 mm gebruikt met een vrij dikke punt om de hoofdlettering te maken, en de Uni Pin stift 0.1 mm met een heel fijne punt om de dikke lijn van elke letter een beetje reliëf te geven. We hebben hier voor een zwarte stift gekozen, maar het reliëf kan ook aangebracht worden met een lichtgrijze of donkergrijze Uni Pin 0.1 mm voor een extra “3D” effect!

Voor deze creatie hebben we een boekje met punten gebruikt dat handig is om tekeningen en teksten te structureren. Het woord “Hello” heeft een hoogte van 4 punten, het woord “AUTUMN” ook, maar omdat dit woord in hoofdletters is geschreven, lijkt het groter. De breedte van het woord “Hello” is 6 tot 7 punten (afhankelijk van of je de “o” wel of niet uitrekt) en het woord “AUTUMN” is heeft een breedte van 12 punten, d.w.z. ongeveer twee keer het eerste woord. De ruimte tussen de twee woorden is 1 zichtbaar punt, dat wil zegen 2 hoogtevakken.

bullet journal

3e stap: hoogte Rond het woord “HERFST” hebben we met een gouden metallic Signo een banner getekend, een typisch element van Bullet Journals. We geven hier de details om je te helpen er thuis ook een te maken.

bullet journal

4e stap: Rond de hele cirkel teken je mooie “doodles” in een herfstthema. Hier zijn een paar motieven die dit seizoen in zijn en die je gemakkelijk na kunt maken.

bullet journal

Om ze te maken, raden we je aan metallic en/of pailletten SIGNO rollers te gebruiken die heel geschikt zijn voor BuJo activiteiten. De contouren van de tekeningen kun je overtrekken met een zwarte Uni Pin stift 0.8 mm (of fijner) om ze nog beter uit te laten komen.

Zorg dat alle tekeningen harmonieus rond de centrale wording geplaatst zijn. Je kunt daarbij gebruik maken van de eerder met een potlood/vulpotlood getekende cirkel.

Varieer de groottes en kleuren van je tekeningen en laat vooral je verbeelding de vrije loop, want een Bullet Journal is een persoonlijke activiteit die uitnodigt tot creativiteit en persoonlijke uitingen. Een geslaagde Monthly Cover is een cover die weerspiegelt wat je deze herfst wilt... en wat je leuk vindt, want uiteindelijk gaat het daar om!

 

Deel je inspiratie en creaties op sociale netwerken met de hashtags #uniball #uniballsigno #unipin #bulletjournal #bujo