Home  Icons / Arrow-Left Copy 3 Created with Sketch.   Het MVO-engagement van UNI-BALL

UNI-BALL zet zich in voor het milieu en de toekomst van onze planeet

Mitsubishi Pencil France, het moederbedrijf van de merken UNI-BALL en POSCA, is actief betrokken bij de Maatschappelijke Verantwoordelijkheid en algemene Milieuverantwoordelijkheid van de onderneming. Wij zijn ervan overtuigd dat ontwikkeling alleen mogelijk is als ze duurzaam is en we zijn vastbesloten in om in deze richting verder te werken, zowel in ons dagelijks werk als in onze langetermijnprojecten.

1900x600.jpg

Geen ontwikkeling die niet duurzaam is!

Om ons beleid van duurzame ontwikkeling te implementeren, analyseren we alle stappen van de levenscyclus van onze producten. Van het ontwerpen van producten, de productie, de verpakking, het transport en natuurlijk elke gebruiksfase, tot en met het einde van hun levensduur, werken we aan de optimalisatie van het gebruik van hulpbronnen, de duurzaamheid van onze producten en de vermindering van onze ecologische voetafdruk.

Geen ontwikkeling die niet duurzaam is!

Onze engagementen

Bedrijfsengagement

Bedrijfsengagement

Elk jaar neemt Mitsubishi Pencil France deel aan de lokale ontwikkeling door het opnemen van jongeren in opleiding en socio-culturele sponsoring ten voordele van verenigingen van verschillende achtergronden, vaak actief in volkswijken.

De gemeenschappelijke noemer van onze engagementen is het vergemakkelijken van de toegang tot de stedelijke cultuur en artistieke praktijk. Zo steunden we in 2019 EMMAÜS (customization-workshops), de vereniging ARIANA (MIX'ART-project), de vereniging HOMOGENE (Téléthon Montrouge-evenement), de vereniging PARTAGENCE (verlening van materiële bijstand aan slachtoffers) ... In 2020 zullen we, voor het vierde opeenvolgende jaar, de vereniging LITTLE METROPOLE (ColourfulKidz) blijven steunen voor de organisatie van street art workshops voor kinderen.

Maatschappelijk engagement

Maatschappelijk engagement

Binnen het bedrijf promoten we een werkomgeving waarin al onze medewerk(st)ers zich kunnen ontplooien, zodat ze volledig kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijf door hun dagelijkse inzet en hun passie. We promoten diversiteit, inclusie, coaching en persoonlijke voldoening.

Rond ons Lieusaint-magazijn werken we ook nauw samen met ESAT's (beschermde werkplaatsen) en hun medewerkers, met wie we in de loop der jaren een sterke band hebben opgebouwd.

Vermindering van plastic afval

Vermindering van plastic afval

Gezien de urgentie om plastic afval op wereldschaal te verminderen, werken we eraan om onze PVC-verpakking geleidelijk te vervangen door volledig recycleerbare of biologisch afbreekbare materialen. Zo hebben we een van onze emblematische verpakkingen, het thematische plastic koffertje 20 POSCA, al vervangen door een nieuw, recycleerbaar metalen koffertje. Ook zijn verschillende PVC-blisters vervangen door verpakkingen in 100% gerecycleerd PEFC-karton. De revolutie is ingezet en deze rubriek zal regelmatig worden bijgewerkt.

Gerecycleerde materialen

Gerecycleerde materialen

Uni Mitsubishi Pencil was een pionier in het gebruik van gerecycleerde materialen en voerde meer dan 20 jaar geleden de GREEN NET-certificering in. Tegenwoordig zijn meer dan 200 referenties in onze schrijf- en markeringsgamma’s GREEN NET-gecertificeerd. De informatie wordt transparant gecommuniceerd met vermelding van het percentage gerecycleerde materialen dat aanwezig is in de samenstelling van elk betrokken product.

Algemeen beleid

Algemeen beleid

In de dagelijkse praktijk worden door het bedrijf individuele gedragsregels geïdentificeerd en toegepast evenals operationele processen die passen in ons algemeen beleid van duurzame ontwikkeling.

We werken voornamelijk samen met partners die een zorgvuldig uitgewerkt en gedocumenteerd en milieubeleid voeren, we verminderen productieafval, we gaan zuinig om met grondstoffen en energie in onze fabrieken en in onze tertiaire vestigingen over de hele wereld.

Levensduur

Levensduur

De drie pijlers voor het verlengen van de levensduur van producten zijn de kwaliteit van schrijfinstrumenten, de optimalisering van de schrijfduur en de ontwikkeling van navulbare gamma’s.

Pennen of markers uit lagere marktsegmenten of die niet goed werken zullen gemakkelijk worden achtergelaten of weggegooid en vervangen voordat de inkt op is. De aandacht voor een kwaliteitsinstrument, dat een dagelijkse partner is geworden, is een eerste en eenvoudig bescherming tegen knoeiwerk.

Bovendien loopt Uni Mitsubishi Pencil dankzij tal van gepatenteerde innovaties voorop in de regulering van inkten en het gebruik ervan ""tot op de laatste druppel"". Met zijn Uni-flow en dubbele kogel-technologieën garanderen onze schrijfinstrumenten een optimale gebruiksduur.

Ten slotte stimuleren we de ontwikkeling van gamma’s met navulbare producten. Op dit moment is het bij meer dan 50 referenties uit onze catalogus mogelijk om de vulling te vervangen in plaats van het complete schrijfinstrument. Bovendien hebben veel van onze markers afneembare, vervangbare punten, die hun levensduur aanzienlijk kunnen verlengen.

1900x700.jpg