Home  Icons / Arrow-Left Copy 3 Created with Sketch.   De expertise van Uni-Ball

Uni-ball, een eeuwenoude technologische expertise

Als pionier die aan de basis stond van tal van grote innovaties in de markt van het schrijven en ontwerpen, heeft Uni Mitsubishi Pencil altijd gestreefd om het comfort en de ervaring van zijn gebruikers te verbeteren en te maximaliseren. Als marktleider in de ontwikkeling van inkten en technologieën was het bedrijf onder meer de eerste fabrikant ter wereld die de punt van de rollers verving door een metalen punt.

1900x600 .jpg

Marktleider in de ontwikkeling van inkten en technologieën

Ondanks het feit dat schrijfartikelen tegenwoordig alledaagse items zijn geworden, zet Uni Mitsubishi Pencil haar voortdurende zoektocht naar nieuwe concepten voort, zowel op het gebied van inkt als van technologieën die worden gebruikt in schrijf- en tekeninstrumenten.

Op het hoofdkantoor van de Groep in Tokio werken dagelijks 250 ingenieurs om de gebruikerservaring te verbeteren, en ze bedenken de schrijf- en tekeninstrumenten van morgen.

Marktleider in de ontwikkeling van inkten en technologieën

Onze inkten

Uni Mitsubishi Pencil zet al zijn knowhow in voor de ontwikkeling van performante inkten die de beste schrijfervaring bieden voor zijn gebruikers.

Pigmentinkt
Pigmentinkt
 De Uni SUPER INK
De Uni SUPER INK
Jetstream inkt
Jetstream inkt

Onze punten en gepatenteerde technologieën

Of het nu gaat om de punten, de potloodstiften, de navullingen, de inktstroom of de vloeiendheid van het schrift,
Uni Mitsubishi Pencil zet alles in het werk om haar gebruikers geavanceerde tools te bieden.

Debietregulering Uni-flow

Debietregulering Uni-flow

Alle Uni-Ball rollerballpennen met vloeibare inkt zijn uitgerust met het Uni-flow vleugelmechanisme, dat ervoor zorgt dat de inktstroom van het reservoir naar de punt van de pen kan worden gereguleerd. Het garandeert zacht en continu schrijven tot de laatste druppel inkt, waarbij elke hervatting van het schrijven onmiddellijk en schoon is.

« Dubbele kogel » technologie

« Dubbele kogel » technologie

Gel-inkt is door zijn samenstelling niet erg vloeibaar en daarom normaal minder prettig in het gebruik dan een vloeibare inkt. Om dit nadeel te ondervangen, heeft Uni Mitsubishi Pencil het exclusieve ""dubbele kogel"" -systeem ontwikkeld, dat het inktgedrag aan de punt optimaliseert.

Wanneer de inkt de punt van de pen bereikt, wordt de viscositeit mechanisch verlaagd door het dubbele kogelsysteem. Zodra de inkt het papier raakt, krijgt hij zijn oorspronkelijke viscositeit terug en hecht hij perfect aan de cellulose. Het schrift is daarom zowel net als zacht.

Omdat ook de inktstroom perfect geregeld is, verhoogt deze technologie ook aanzienlijk de schrijfduur.

Alle Uni-Ball gel-inkt rollerballpennen, evenals rollerballpennen met JETSTREAM-technologie, zijn hiermee uitgerust.

Airplane-safe* technologie

Airplane-safe* technologie

Na verscheidene jaren van onderzoek heeft Uni Mitsubishi Pencil in 2001 een technologie gepatenteerd om snelle variaties in atmosferische druk, die vaak de oorzaak zijn van inktlekkages, te ondervangen.

Dankzij een luchtdicht reservoir en punt kan de Uni-Ball VISION ELITE-roller daarom in alle vertrouwen worden gebruikt op grote hoogten en tijdens vliegreizen, zonder zorgen over drukveranderingen in de cabine.

*Zonder risico in het vliegtuig

Automatische intrekking met clip

Automatische intrekking met clip

Een eenvoudig, maar zeer effectief mechanisme!

Wanneer u uw pen terug in uw zak of op een notitieblok steekt met behulp van de clip, wordt de punt van de pen automatisch ingetrokken. Geen accidentele inktvlekken meer in de zak van een kledingstuk of op een document.

Onze Uni-Ball GEL IMPACT RT roller gel is uitgerust met dit slimme en praktische systeem.

Bekijk het product

Schrijven op LUCHT-kussen

Schrijven op LUCHT-kussen

Na meerdere jaren van onderzoek heeft Uni Mitsubishi Pencil een revolutionaire roller ontwikkeld, met het gevoel van een vulpen, de Uni-Ball AIR.

Ideaal voor iedereen die op zoek is naar stijlvol en vloeiend schrijven. Het technologische geheim ligt in de schrijfkogel omgeven door flexibel acetaalplastic in plaats van metaal.

Dit biedt veel voordelen: het vermindert de intensiteit van de wrijving met de pagina, waardoor de pen vanuit vrijwel elke hoek kan schrijven, men kan met dikke en dunne halen schrijven, afhankelijk van de uitgeoefende druk.

De Uni-ball AIR roller, met een futuristisch ontwerp, past zich aan elk type schrift aan. Om precies te zijn, hij onthult het!

Drukvulling*

Drukvulling*

Traditionele balpennen gebruiken de zwaartekracht om de inkt naar de punt te laten stromen, waardoor schrijven in een opwaartse hoek onmogelijk is. Wat ernstiger is, is dat het vaak voorkomt dat ze enkele minuten of uren nadat ze op een ongewone manier zijn gebruikt, beginnen te lekken.

Om deze ongemakken te voorkomen, heeft Uni Mitsubishi Pencil R&D een waterdichte vulling gecreëerd die licht onder druk staat*, uniek in de wereld, die schrijven onder extreme omstandigheden mogelijk maakt zonder risico dat de pen gebreken gaat vertonen, noch tijdens het gebruik als erna. Dankzij de lichte compressie van de lucht in de cartridge blijft de inktstroom gelijk, ongeacht de gebruiksomstandigheden. De Uni POWER TANK balpen is ontwikkeld om deze onder druk staande vulling te ontvangen. Hij kan schrijven op muren, op het plafond, op vochtig papier, in de regen of bij temperaturen tot -20°C.

*Aangezien de druk erg laag is, vormt de pen geen enkel risico en zijn er geen gebruiksbeperkingen.

De KURU TOGA motor

De KURU TOGA motor

De geschiedenis van Uni Mitsubishi Pencil begon in de 19e eeuw met de vervaardiging van houten potloden. In 1961 ontwikkelde de groep zijn eerste automatische vulpotlood. In 2008 werd een nieuwe wereldwijde innovatie op de markt gebracht: een mechanisch vulpotlood met automatische stiftrotatie, waardoor het mogelijk is om een ??altijd scherpe en nauwkeurige punt te behouden.

Bij een conventioneel vulpotlood slijt ??de grafietstift slechts aan één zijde af tijdens het schrijven en wordt de lijn geleidelijk minder regelmatig en grover. De KURU TOGA-technologie lost dit probleem op dankzij het rotatiemechanisme: een veerkoppeling draait de stift een derde van een cirkel telkens wanneer het potlood het papier raakt. Deze unieke en gepatenteerde innovatie zorgt voor een uniforme slijtage van de stift, waardoor de punt altijd perfect conisch blijft.

Nano Dia potloodstiften

Nano Dia potloodstiften

De Uni Mitsubishi Pencil-teams hebben een nieuwe generatie stiften met een zeer hoge dichtheid ontwikkeld, die gebruik maken van nanotechnologieën: de NanoDia-potloodvullingen. Dankzij de toevoeging van miljoenen nanodiamantjes bieden ze een uitzonderlijke bestendigheid (ze zijn 22% beter bestand tegen breuk dan traditionele stiften) terwijl ze een zeer zacht schrijfgevoel blijven houden. De lijnen zijn ook donkerder en vloeiender.

NanoDia-potloodvullingen worden gebruikt in alle Uni Mitsubishi Pencil-vulpotloden. Ze zijn compatibel met andere vulpotloden op de markt.

1900x700.jpg