Wie zijn wij

Wereldmarktleider in het ontwerpen en fabriceren van schrijf- en ontwerpinstrumenten.

Onze missie

Onze missie

Uni Mitsubishi Pencil onderscheidt zich door een lange traditie van innovatie.

De Groep Uni Mitsubishi Pencil, opgericht in Tokyo in 1887, 130 jaar geleden, ontwerpt en fabriceert schrijf- en ontwerpinstrumenten. Door onze merken UNI, UNI-BALL en POSCA zijn wij wereldwijd gekend voor de zeer grote kwaliteit van onze technologieën en producten.

Of het nu gaat om inkt, mechanismen of het design van de producten, onze Groep is zich steeds blijven inzetten om de grenzen van de kwaliteit en het comfort van het schrijven steeds verder te verleggen. De groep kan met trots meer dan 1000 patenten voorleggen van de vele innovaties die zij hebben gebracht op het gebied van inkt, de diepte van de kleuren, de technologie van de mechanismen en de kwaliteit van de punten.

In een continu streven naar uitmuntendheid was het ultieme doel van onze technologieën om de consumenten hoogwaardige, ultra-performante en gebruiksvriendelijke schrijf- en tekeninstrumenten aan te bieden, die voor iedereen vooral een bron van plezier en inspiratie moeten zijn.

Voor thuis of voor het werk, gewoon om aantekeningen te maken of om de allermooiste creaties te scheppen, voor dagelijks gebruik of voor speciale momenten, of men nu schrijver of kunstenaar is, amateur of gevorderde, kiezen voor Uni Mitsubishi Pencil is zowel kiezen met het hart als met verstand!

Onze missie

Onze belangrijkste cijfers

Onze belangrijkste cijfers

 • 100 aanwezig in meer dan 100 landen
  100
  aanwezig in meer dan 100 landen
 • 7 productiesites wereldwijd
  7
  productiesites wereldwijd
 • 3500 werknemers wereldwijd
  3500
  werknemers wereldwijd
 • 1050 wereldwijde technologische patenten
  1050
  wereldwijde technologische patenten
 • 3000 referenties in de catalogus
  3000
  referenties in de catalogus
 • 130 meer dan 130 jaar geschiedenis
  130
  meer dan 130 jaar geschiedenis
Onze maatschappelijke zetel te TOKYO, arrondissement van Shinagawa 1
Onze maatschappelijke zetel te TOKYO, arrondissement van Shinagawa 2
Onze maatschappelijke zetel te TOKYO, arrondissement van Shinagawa 3
Onze maatschappelijke zetel te TOKYO, arrondissement van Shinagawa
Onze maatschappelijke zetel te TOKYO, arrondissement van Shinagawa 1
Onze maatschappelijke zetel te TOKYO, arrondissement van Shinagawa 2
Onze maatschappelijke zetel te TOKYO, arrondissement van Shinagawa 3
Onze maatschappelijke zetel te TOKYO, arrondissement van Shinagawa

Onze filosofie

Onze filosofie

Het plezier van het schrijven, de wens om iets te creëren

Plezier, zin, schrijven, creëren: vier stichtende woorden voor Uni Mitsubishi Pencil.

Ons streven is iedereen een keuze aan schrijf- en ontwerptools te bieden die beantwoorden aan ieders behoeften en wensen.

Wij hebben pennen om te schrijven in alle omstandigheden. Zittend, aan een bureau. Staand, op een muur. Liggend, op een bed. Op het land of in een vliegtuig. Zelfs in de regen. Intensief zonder de handen te vermoeien, of de tijd nemend voor kalligrafie.

We hebben rollers en stiften om in alle veiligheid essentiële documenten te ondertekenen.

We hebben markers om te schrijven of te tekenen, op kantoor, in een atelier of buiten, op alle mogelijke ondergronden.

Kortom, wij hebben het schrijf- of ontwerpinstrument dat u nodig heeft: een instrument dat u plezier en tevredenheid schenkt, dat u vergezelt op die belangrijke momenten, zonder u ooit in de steek te laten!

Onze waarden

Onze waarden

OVERDRACHT

OVERDRACHT

Schrijven en creëren. Voor jezelf of voor anderen. Je waarden en passies delen. Iets nalaten voor toekomstige generaties.

EXPRESSIE

EXPRESSIE

Een pen, een stift, een marker om te werken, je uit te drukken. Om je dromen de vrije loop te laten, grenzen te verleggen. Om je persoonlijkheid uit te drukken. Om te getuigen.

CREATIE

CREATIE

Verbeelding en creativiteit de vrije loop laten. Van beginners of meer ervaren kunstenaars. Zonder oordeel, zonder grenzen. En altijd met passie.

UITMUNTENDHEID

UITMUNTENDHEID

De finesse en discipline van de Japanse cultuur. Adequaat design en industriële excellentie. Je grenzen verleggen en hoog mikken. En toch bescheiden blijven.

VERANTWOORDELIJKHEID

VERANTWOORDELIJKHEID

De passie en noodzaak van maatschappelijke betrokkenheid en een duurzaam beleid. Zowel in het dagelijks leven als op middellange en lange termijn, ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van onze werknemers, de gebruikers van onze producten, de planeet.

Het MVO-engagement van UNI-BALL

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

Eerste ontwerpen
1878

Eerste ontwerpen

Op de wereldtentoonstelling van Parijs ontdekte Niroku MASAKI de eerste ontwerpen van houten potloden en hij neemt het idee mee naar Japan.

1887

10 medewerker

Hij richt de « Masaki Pencil Manufacturing Company » op in Tokyo die in 1903 Uni Mitsubishi Pencil wordt. De onderneming telt op dat moment 10 medewerkers.

1927

Internationaal

Begin van het internationale avontuur en eerste export-partnership met Mexico. Al snel volgen India, Egypte, Portugal, Argentinië, België en Nederland.

Na-oorlogse tijd
1946

Na-oorlogse tijd

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, nadat de productie lange tijd had stilgestaan, startte Mitsubishi Pencil zijn fabrieken weer op en introduceerden ze het houten potlood « No. 9800 », een model dat iconisch werd en vandaag nog altijd verkocht wordt.

1959

Eerste balpen

Het bedrijf zet zijn eerste stappen als polyvalent fabrikant van schrijfartikelen en lanceert zijn eerste balpen.

1961

Diversificatie

De diversificatie wordt voortgezet met de lancering van het eerste automatische vulpotlood.

Eerste
1979

Eerste "Uni-Ball"

Uni Mitsubishi Pencil brengt de allereerste "Uni-Ball” op de markt, op dat moment de eerste roller-pen ter wereld met een metalen punt. De soepelheid van het schrift is buitengewoon, het is onmiddellijk een succes.

Creatieve marker POSCA
1983

Creatieve marker POSCA

Dit is het geboortejaar van de ongelooflijke creatieve POSCA-marker, op waterbasis en op elke ondergrond. Het is onmiddellijk een succes. Tegenwoordig is deze marker een zeer populair ontwerpinstrument, zowel bij kunstenaars als bij het grote publiek van liefhebbers met creatieve hobby’s.

Uni-Ball EYE Roller
1994

Uni-Ball EYE Roller

Uni Mitsubishi Pencil zorgt weer voor sensatie op de markt met de lancering van de Uni-Ball EYE roller. De EYE, voorzien van ongelooflijk heldere, gepigmenteerde vloeibare inkt, glijdt op een onvergelijkbare manier over het papier en wordt al snel de meest verkochte roller ter wereld.

De intrekbare Uni-Ball Signo
1997

De intrekbare Uni-Ball Signo

De Intrekbare Uni-Ball Signo, de eerste intrekbare gel-roller ter wereld, wordt gelanceerd met een geheel nieuwe inkt en een unieke dubbele kogeltechnologie.

De innovaties volgen elkaar op
2001

De innovaties volgen elkaar op

De innovaties volgen elkaar op. De Uni-Ball VISION ELITE ziet het licht, voorzien van een Airplane Safe technologie die rustige vliegreizen garandeert zonder risico’s op inktlekken ongeacht luchtdrukschommelingen.

De Jetstream technologie
2004

De Jetstream technologie

Uni Mitsubishi Pencil vindt de JETSTREAM-technologie uit, een nieuwe generatie rollers met dezelfde naam, die voor een revolutie zorgen in de wereld van het schrijven doordat ze voor het eerst het snel drogen van de balpen combineren met het perfecte glijgevoel van de gel-inkt roller.

Uni-Ball FANTHOM Roller
2011

Uni-Ball FANTHOM Roller

Schrijven, uitwissen en opnieuw schrijven, zo vaak je maar wilt: lancering van de Uni-Ball FANTHOM roller, voorzien van een warmtegevoelige inkt. Deze inkt verdwijnt onder invloed van warmte dankzij de wrijving van de in de dop geïntegreerde gom. Enkele jaren later volgt de Uni-Ball SIGNO TSI de FANTHOM op, met het voordeel van de toevoeging van een tweede, fijnere en nauwkeuriger gom.

Uni-Ball AIR
2015

Uni-Ball AIR

Er wordt geheel nieuwe, uiterst soepele punt in acetaalplastic op de markt gebracht. Aangebracht op de geheel nieuwe Uni-Ball AIR, biedt deze punt een revolutionair schrijfgevoel voor een roller, dat lijkt op dat van een vulpen.

Een nieuwe POSCA-punt
2017

Een nieuwe POSCA-punt

Het gamma van POSCA-markers wordt uitgebreid met een nieuwe, brede en conische punt, de PC7M, voor nog helderder contouren en kleuren.

POSCA Pencil en POSCA Pastel
2019

POSCA Pencil en POSCA Pastel

Dankzij zijn grote internationale succes en zijn status van love brand bij de gepassioneerde communities, breidt POSCA zijn merkterritorium uit naar de beeldende kunst met een gamma kleurpotloden op oliebasis en een gamma pastelstiften: POSCA Pencil en POSCA Pastel.

Verrijking van onze topgamma’s
2020

Verrijking van onze topgamma’s

Verschillende referentiegamma’s op de markt profiteren van nieuwe uitbreidingen: voor zijn 25e verjaardag krijgt de Uni-Ball EYE voortaan een 1mm-punt, het Uni PIN-gamma wordt uitgebreid met verschillende nieuwe puntdiktes en nieuwe kleuren, de Uni CHALK marker krijgt nieuwe metallic kleuren.

Lancering EMOTT
2021

Lancering EMOTT

Een wit design met pure lijnen, een nooit eerder vertoonde witte punt en ongeëvenaarde precisie, dat is de EMOTT, de nieuwe stift om elke dag stijlvol mee te schrijven, tekenen en lijnen te trekken! Het assortiment is beschikbaar in 40 nuances die zijn ontwikkeld voor alle humeuren, looks en levensstijlen.

EYE Ocean Care
2023

EYE Ocean Care

De EYE Ocean Care is een nieuwe, ecoverantwoorde versie van de EYE die vervaardigd is uit 75% gerecycled plastic waarvan 10% afkomstig is uit zee.

PreviousPrevious
Next

1878

1887

1927

1946

1959

1961

1979

1983

1994

1997

2001

2004

2011

2015

2017

2019

2020

2021

2023