Published : 17-08-2020

Aude Villerouge - Flora, fauna, planten & dieren

Published : 17-08-2020
Aude Villerouge - Flora, fauna, planten & dieren
Aude Villerouge - Flora, fauna, planten & dieren

Hoe zou je je werk beschrijven?

Ik werk voornamelijk rond de wereld van de fauna en flora. Zo beeld ik graag vogels en de motieven in hun verenkleed uit. En ik plaats bedreigde soorten op de voorgrond om iets diepers uit te drukken. Zo heb ik onlangs gewerkt met de merken Uni-ball en Posca voor een winkeldisplay, en ik heb daar een schubdier, een miereneter en een otter in verwerkt. Dit zijn bedreigde diersoorten die deze problematiek oproepen.

Wat inspireert je?

Ik hou veel van het werk van de illustratrice Emmanuelle Houdart. Ze werkt rond het motief en ze omrandt het met zwart, wat haar kleuren goed doet uitkomen. Ik hou ook van het werk van SupaKitch en Koralie, voor hun motieven en hun esthetiek, maar ook hun gebaar.

« Voor mij is het motief een gebaar dat ik herhaal, en dat me goed doet. »

Wat vind je fijn als je met de Signo tekent?

Ik hou van het gel-achtige van de inkt, en de wijze waarop hij over het papier glijdt. In termen van textuur heeft hij een zeer zachte, tedere kant. Ik hou van het resultaat, met name de mogelijkheid om klassieke kleuren te mengen met meer originele kleuren, metallic of glitterkleuren. Zo kan ik meer verfijnde tinten creëren.

Op welke oppervlakken teken je graag?

Op papier, zonder twijfel. Dat is het materiaal dat ik het meest gebruik. Ik begin mijn tekening met potlood, daarna ga ik systematisch over de contouren met zwart met behulp van de Uni PIN-stift. Ik gebruik de Signo om kleuren aan te brengen binnen de vormen, om mijn tekening diepte te geven.

« Naast de klassieke kleuren, stellen de glitter- en metallic kleuren me in staat om belangrijke elementen in de tekening sterk naar voor te brengen. »

Tot slot, wat is je lievelingskleur?

Over het algemeen heb ik een voorkeur voor groen, groentinten om precies te zijn, en het model dat ik het meest gebruik is de 0.7mm. Een klassieker!

https://www.instagram.com/audevillerouge_art