Published : 17-08-2020

Let’s BE HAPPY

Published : 17-08-2020
Let’s BE HAPPY
Let’s BE HAPPY

Hier vindt u een gemakkelijke tutorial om enkele basistechnieken te leren in lettering. Hiervoor heeft u nodig:

  • Een blad papier
  • 3 Uni Pin-stiften, punt 0.3, 0.5 en 0.8 mm
  • Het te downloaden patroon BE HAPPY dat een visuele hulp is als u twijfelt tijdens een stap van uw creatie 

1e stap: Trek eerst met potlood twee horizontale lijnen, die u zullen dienen als leidraad om de boven- en onderkant van uw letters perfect te positioneren. Trek vervolgens de contour van de letters, eerst met potlood, vervolgens met de Uni Pin-stift 0.8 mm, met behulp van een liniaal. Zorg dat u ruimte laat tussen de letters, respecteer een regelmatige afstand.

2e stap: Om het eerste volume-effect te creëren brengt u een schaduw aan bij uw letters door meerdere buitenlijnen te trekken naar rechts en naar onder, alsof er een licht schijnt van linksboven over uw tekening. Gebruik eerst een 0.5 mm PIN, vul vervolgens de schaduw met de 0.8 mm punt.

3e stap: Voeg reliëf toe binnenin elke letter door meerdere contouren te trekken boven en links, aan de binnenkant, met de Uni Pin-stift 0.5 mm.

4e stap: Om het volume-effect te verlengen, kunt u met een Uni Pin-stift 0.3 mm een gearceerde schaduw onder uw letters aanbrengen, door fijne parallelle lijntjes te trekken op 1 mm van elkaar, naar rechtsonder van uw blad.

…zo, nu rest u enkel nog het resultaat te bewonderen!

Tevreden? Aarzel niet om uw creaties te delen op Instagram door te taggen met @uniball_fr!