Published : 03-10-2022

Een vogelverschrikker tekenen met Uni Pin

Published : 03-10-2022
Een vogelverschrikker tekenen met Uni Pin
Een vogelverschrikker tekenen met Uni Pin

Halloween staat voor de deur. Voor de gelegenheid laten we je zien hoe je in 8 stappen een vogelverschrikker tekent op basis van een schets!

We lieten ons inspireren door een personage uit een Japanse animatiefilm, weet je wie dat is?

De schets is de basis van de tekening… Zoek de vorm, de proporties, de perspectieven, de contouren… Een creatief procedé dat heel efficiënt is als je je vaardigheden wilt verbeteren en je stijl wilt vinden. Probeer het, volg de gids!

 

Voor deze tuto heb je nodig:

 

1e stap: Het materiaal

Om een mooie schets te maken, moet je het adequate materiaal gebruiken. Zoals vaak gezegd wordt staat of valt het werk met het gereedschap!

Voor deze tutorial raden we je de Uni Pin stiften aan om precieze lijnen te trekken, en een premium vulpotlood dat ideaal is voor schetsen en technische tekeningen. En je hebt een schetsboek nodig en een motief dat je kunt downloaden, heel praktisch om een begin te maken.

unipin tekenen

2e stap: Geometrische vormen tekenen

Een schets is eerst en vooral een geometrische vorm om de basisvorm te bepalen, en beetje bij beetje verschillende elementen toe te voegen.

Begin met het tekenen van de geometrische vormen van je tekening met het premium vulpotlood. Deze stap is de basis van je schets. Nu ga je de hoeken, de rondingen, de proporties toevoegen…

Met het premium vulpotlood maak je het jezelf gemakkelijk, want hij ligt lekker in de hand en je trekt er op een aangename manier strakke lijnen van geweldige kwaliteit mee;)

Als het resultaat je niet aan staat, wis je het met de geïntegreerde gom.

unipin tekenen

 

3e stap: Vormen opvullen

Nog steeds met het vulpotlood vul je de geometrische vormen op die je eerder hebt getekend. Begin echte rondingen, rondere vormen te creëren… Zo krijgt je werk vorm.

unipin tekenen

4e stap: Een paar details toevoegen

Vul een paar details toe die je vogelverschrikker tot leven brengen!

De ogen, de mond, een paar accessoires… Je kunt je laten inspireren door een personage of gewoon je verbeelding volgen.

unipin tekenen

5e stap: De contouren overtrekken

Vervolgens trek je het potlood over met Uni Pin stiften.

Zo wordt je tekening preciezer en komen de lijnen duidelijker naar voren. De SUPER INK is intens en drukt niet door het papier. Ga vooral je gang!

unipin tekenen

6e stap: Reliëf toevoegen

Nog steeds met de Uni Pin stiften bepaal je de schaduwzones en speel je met contrasten. Arceer hier en daar zones om volume te geven en kleur bepaalde elementen in. Voor het opvullen raden we je puntdikte 0.8 mm aan.

Je kunt ook met fijnere punten zoals 0.3 mm  of 0.2 mm, over de schaduwzones gaan om lichtere lijntjes toe te voegen.

unipin tekenen

7e stap: De laatste afwerkingen…

De vogelverschrikker is nu bijna klaar, gom de zichtbare potloodlijnen uit en laat de tekening tot zijn recht komen.

Geen paniek, de inkt van de Uni Pin stiften staat garant voor vlekkeloos werk. Nul risico om je tekening te verknoeien!

unipin tekenen

8e stap: Het eindresultaat!

De tekening is af! Het is veel eenvoudiger dan het lijkt toch? En omdat deze tutorial je de basis van het schetsen laat zien, kun je een tekening van ongeacht welke vorm bedenken, je volgt gewoon dezelfde stappen (van geometrie naar details) met dezelfde tools.

unipin tekenen

Aarzel niet je creaties te delen in een commentaar op onze Facebook pagina of met de hashtag #uniballfrance op Instagram. We zullen met veel plezier het eindresultaat bewonderen en posten.