Published : 10-08-2022

Bloemige lettering met Uni Pin

Published : 10-08-2022
Bloemige lettering met Uni Pin
Bloemige lettering met Uni Pin

Zin in bloemige lettering?

Letters tekenen is een kunst! In deze nieuwe tutorial leren we je een techniek om in bloementaal te schrijven. Met de Uni Pin schuine punten is dat kinderspel! Om kaarten en boekjes te versieren of gewoon omdat je het leuk vindt, volg de gids.

 

Voor deze tutorial heb je nodig:

  • Een wit vel papier

  • Een liniaal

 

1e stap: Het materiaal

Onze onmisbare Uni-Pin stiften hoeven we niet meer voor te stellen! Om te schrijven en te tekenen met precieze, strakke en permanente lijnen.

Je begrijpt het al, ze zijn onmisbaar voor deze tutorial, en deze keer gebruiken we de schuine punten. Je hebt ook een vel wit papier nodig, een motief om te downloaden, een Shaluka S vulpotlood en een liniaal!

 uniball letters tekenen

2e stap: De contouren

Begin met het tekenen van de contouren van de gekozen letter met het Shaluka S vulpotlood.

Je kunt de vulling aan de zijkant van het potlood vooruit schuiven en het ergonomische ontwerp ligt lekker in de hand, de ideale partner om precieze kwaliteitslijnen te trekken. Als je toch een foutje maakt, werk je dat weg met de geïntegreerde gom.

uniball letters tekenen  

3e stap: Het begint te groeien…

Vul nu de letters met de verschillende schuine punten. Er zijn drie punten van 1 mm tot 3 mm. Al deze punten komen handig van pas! Zo kun je de lijndiktes variëren om een harmonieus en delicaat geheel te creëren.

Tip: met dezelfde punt kun je de lijndikte veranderen door de hoek van de punt en de richting te veranderen!

 uniball letters tekenen

4e stap: De afwerking

Nu is je tekening bijna klaar, gom de lijnen zichtbare lijnen weg zodat alleen het motief overblijft.

De inkt van de Uni Pin stiften staat garant voor een vlekkeloos resultaat.

 uniball letters tekenen

5e stap: Het eindresultaat!

Klaar is Kees! Nu je de techniek onder de knie hebt, kun je met deze tutorial andere letters en andere motieven tekenen!

 uniball letters tekenen

Aarzel niet je creaties te delen als commentaar bij onze Facebook pagina of met de hashtag uniballfrance op Instagram. We zijn heel benieuwd naar het resultaat en willen graag je mooie bloemen herposten.