Published : 24-02-2022

Een tijger tekenen met Uni Pun stiften

Published : 24-02-2022
Een tijger tekenen met Uni Pun stiften
Een tijger tekenen met Uni Pun stiften

Vandaag bieden we je een nieuwe tuto aan met onze trouwe Uni Pin stiften! Wist je dat het volgens de Chinese horoscoop het jaar van de tijger is? Dus wij dachten dat een tekening met zijn trotse allure en prachtige pels een mooi onderwerp zou zijn. Wees maar niet bang, het is veel eenvoudiger dan het lijkt....en we laten je alle stappen gedetailleerd zien, grrr, daar gaan we!

Niveau tutorial: Beginner / Ervaren / Expert

Voor deze tutorial heb je nodig:

  • Een wit vel papier
  • Voor de contour van de tijger kun je het model gebruiken dat je hier kunt downloaden

 

1e stap: de juiste stiften

Je hebt geen lange lijst materiaal nodig, aan een vel wit papier en Uni Pin stiften, met name de brush punten, heb je genoeg!

Om de effecten te variëren en te profiteren van alle voordelen die het Uni Pin assortiment te bieden heeft, gebruiken we in deze tutorial verschillende punten: 1.0 en fijn 0.5 schuine punten voor precisie en de brush en extra fijn brush punten voor de souplesse en intensiteit!

uniball uniPIN

 

2e stap: Een wilde silhouet!

Eerst teken je de contouren van dit prachtige dier. Om dit te doen kies je voor de 1.0 schuine punt. De rug, de staart, de poten, de kop.... Met behulp van ons model of door je instinct (grrr) te volgen, teken je heel precies het silhouet van de tijger.

Indien nodig maak je gebruik van referentiepunten die je met potlood tekent en weer uit kunt gommen als de inkt droog is.

uniball uniPIN

3e stap: Je tijger tot leven brengen

Neem nu de fijne 0.5 uni pin punt en teken daarmee alle details die de kop van de tijger tot leven brengen. De oren, ogen, wangen en de snorharen en natuurlijk zijn tanden!

Voor het rechteroor en de rechterkant van de kop neem je een voorbeeld aan de linkerkant die je eerst hebt getekend.

En vergeet vooral de klauwen niet!

uniball uniPIN

 

4e stap: De tijgerstrepen!

Omdat een tijger geen tijger is (maar hooguit een panter) zonder zijn strepen, neem je nu de extra fijne brush die heel plezierig in gebruik is! Hiermee kun je door de hoeken en de druk op de stift te variëren, strepen van verschillende diktes tekenen om de pels van het dier prachtig te decoreren.

Bij deze stap hoef je niet heel precies te zijn, want tijgers staan bekend om hun grillige strepen. De plaats, lengte of dikte kunnen dus variëren.

uniball uniPIN

5e stap: Invullen

De final touch: kleur het uiteinde van de staart van de tijger met de brush punt.

En klaar is Kees in een paar seconden dankzij de intense dekking van de Uni Pin stiften, zonder dat de inkt door het papier drenkt.

uniball uniPIN

Eindresultaat!

De slimme tijger is helemaal af! We hopen dat je het leuk vond om hem te tekenen en dat hij je geluk brengt in dit jaar dat in zijn teken staat.

uniball uniPIN

Laat ons jouw tijger zien door een foto te sturen naar onze sociale netwerken of door de hashtag #uniballfrance toe te voegen aan je publicatie!