Published : 19-04-2021

Customiseren van een metalen tafel met uni PAINT markers

Published : 19-04-2021
Customiseren van een metalen tafel met uni PAINT markers
Customiseren van een metalen tafel met uni PAINT markers

Vandaag gaan we een tuintafel customiseren om de buitenboel op te vrolijken nu de lente eraan komt! Onze Uni Paint markers zijn verkrijgbaar in talloze kleuren met drie verschillende punten en zijn ideaal voor het versieren van alle denkbare ondergronden. In april kan het nog regenen, maar dat is geen probleem, de markers zijn weerbestendig en kunnen ook tegen kou, warmte en licht.

 

Voor deze customisering heb je nodig:

  • Een metalen tafel

  • Uni Paint markers, wij hebben de medium punt PX20 gekozen (2,2 – 2,8mm) in Geel, Lichtgroen, Oranje, Roze, Wit en Rood

  • Een doek, een vochtige spons en een ontvettend product op het oppervlak schoon te maken

  • Afwerkingslak (optioneel)

 

Niveau tutorial: Beginner / Ervaren / Expert

 

1e stap: De koning van de DIY, voor binnen en buiten, dat zijn onze all terrain permanente markers Uni Paint met volledige dekking! Op glas, keramiek, stof, aardewerk... We gebruiken ze met veel plezier op verschillende ondergronden en deze keer hebben we metaal gekozen!

Voordat je de tafel een nieuw leven geeft met prachtige kleuren, moet je het oppervlak goed schoonmaken en ontvetten en daarna drogen zodat de markers goed hechten. Maak de tafel schoon met de spons en ontvetter en droog hem met de doek.

 tuto table métal paint marker

2e stap: Om je te begeleiden bij de customisering en je tekening mooi te centreren, geven we je een tip! Trek met het Shaluku S vulpotlood een paar basislijnen: een verticale as en een horizontale as zodat je symmetrisch te werk gaat.

 tuto table métal paint marker

3e stap: Begin in het midden, je kunt een verzameling doodles beginnen met een eerste motief! Je herhaalt elk getekend motief identiek aan de andere kant van de verticale as.

Varieer de kleuren en doe waar je zin in hebt! Wit, roze, rood, geel... Alle kleuren zijn prachtig! Laat je fantasie de vrije loop voor de motieven: theekopje, bloemen, zonnen.... Maak je eigen unieke compositie die bij jou past. Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je ook de punten variëren.

tuto table métal paint marker

4e stap: Als je tekening droog is en om het oppervlak te beschermen tegen toekomstig gebruik, raden we je aan een afwerkingslak aan te brengen.

tuto table métal paint marker

Klaar! Ontdek de tafel in een nieuw jasje en ga er lekker aan zitten om te genieten van een vieruurtje in de lentezon.

tuto table métal paint marker

Aarzel niet je creaties met ons te delen en het model te gebruiken dat hier beschikbaar is!