Published : 17-08-2020

Doe-het-zelfproject, het « retro ananas » dienblad

Published : 17-08-2020
Doe-het-zelfproject, het « retro ananas » dienblad
Doe-het-zelfproject, het « retro ananas » dienblad

Heeft u een heel mooi, eenvoudig dienblad gekocht of wilt u een dienblad dat u al had een tweede leven geven? Probeer het eens, « pimp » uw dienblad in enkele minuten met enkele eenvoudige motieven die we met u delen. Uw dienblad wordt de ster van uw volgende apero met vrienden en dan kunt u trots verkondigen: « Dat heb ik zelf gedaan! »

Het materiaal dat u nodig hebt

  • Een plastic of houten dienblad
  • Uw selectie Uni Paint-markers, punt PX20. Voor deze tutorial hebben we de kleuren Donkerblauw, Geel en Goud gekozen
  • Plakband
  • Spuitlak

Stap 1 : Zorg dat uw dienblad goed schoon en droog is voor u van start gaat.

Stap 2 : Bescherm de opstaande randen van uw dienblad met plakband om te voorkomen dat u erover gaat.

Stap 3 : Begin met het tekenen van de 4 vormen die de ananassen voorstellen in de 4 hoeken van uw dienblad, zoals op onderstaande tekening (kleur Geel). Net doorgesneden eieren! Wacht enkele minuten tot de verf droog is.

Stap 4 : Voeg de 4 bladerenkronen van uw ananassen toe (kleur Donkerblauw) en wacht weer enkele minuten.

Stap 5 : voeg de lijnen toe voor de schors van de ananas in de eivormige gele stukjes die u in Stap 1 getekend heeft (kleur Goud).

Stap 6 : Teken op de 4 kanten van uw dienblad de bogen die de 4 ananassen met elkaar verbinden en erachter verdwijnen (kleur Goud). Maak u geen zorgen als u een beetje over de kronen kleurt, wacht gewoon tot de verf droog is en ga er opnieuw over, de kleuren van onze Paint Marker zijn super-dekkend!

Stap 7 : Versier de binnenkant van uw dienblad met mini-ananasjes (Geel en Donkerblauw) en enkele streepjes (Goudkleur) die het geheel afmaken!

Stap 8 : Voeg tot slot de bladerenkronen toe in het midden van de bogen (kleur Donkerblauw). Wacht enkele minuten, spuit er vervolgens wat spuitlak over om de verf goed te fixeren. Dankzij deze laatste stap zullen voorwerpen op uw dienblad uw mooie creatie niet beschadigen. Dat zou jammer zijn!

Zo, klaar is Kees! Uw mooie dienblad met retro-ananasinspiratie is klaar!

Aarzel niet om uw creaties te delen op de sociale netwerken met de hashtags #uniball #unipaint