Published : 15-06-2021

Tutorial Bujo: Maak een prachtige weekly planner

Published : 15-06-2021
Tutorial Bujo: Maak een prachtige weekly planner
Tutorial Bujo: Maak een prachtige weekly planner

Voor alle fans van bullet journals en iedereen die het wel eens wil proberen, hebben we een nieuwe tutorial gemaakt! Om georganiseerd en gemotiveerd te blijven nu de zomervakantie in zicht komt, is het heel handig om doelstellingen en taken elke week met een kleurige presentatie in je bujo te noteren. We laten je dus zien hoe je een weekly planner kunt creëren die we op gaan vrolijken met de nieuwe Uni Propus Window markers!

 

Niveau tutorial: Beginner / Ervaren / Expert

 

Voor deze tutorial heb je nodig:

  • Ons sjabloon in pdf-formaat, je vindt het hier

  • Een of twee zwarte Uni Pin stiften: we hebben hier gekozen voor de punten 0,6 mm en 0,2 mm

  • Een bullet journal of een boekje

 

1e stap: Het materiaal

Ons Uni Pin assortiment ken je vast wel. De precieze schrijf- en tekenstiften met inkt die niet alleen dekkend en intens van kleur is, maar ook niet door de pagina van je bullet journal drenkt.

In deze tutorial hebben we de punt 0,6 mm gebruikt voor de vaste elementen van de weekly planner (titels, kolommen, tekeningen) en de fijnere punt (0,2 mm) voor het noteren van evenementen van de week.

De Uni Pin stiften krijgen hulp: de nieuwe Uni Propus Window markers. Met de dubbele punt kun je schrijven en markeren in een kleur.

Alles wat je nodig hebt om dat wat je lief is goed tot zijn recht te laten komen!

Uni Propus Window markers  weekly planner

 

2e stap: De structuur van je weekly planner

Nadat je ons sjabloon hebt gedownload, kun je het met een zwarte Uni Pin stift op je pagina overtrekken (de dikste punt)

Er is ruimte voor elke dag van de week en ruimte voor verschillende notities, het is een soort skelet van je weekly planner en dat gaan we vervolgens kleur geven!

Uni Propus Window markers  weekly planner

 

3e stap: Voeg een vleugje kleur toe!

We willen geen sombere weekly planner. Het blijft niet bij de motieven die we met de Uni Pin stiften hebben getekend! Gelukkig hebben we de Uni Propus Window markers om er een kleurige boel van te maken! Met de fijne punt teken je de plantenmotieven en andere decoraties van de sjabloon om je pagina aan te kleden. Je kunt natuurlijk ook je eigen illustraties toevoegen en per week variëren.

Uni Propus Window markers  weekly planner

Wat de kleuren betreft kun je kiezen voor zachte en subtiele pastelkleuren of meer originele kleuren met een “smoky” effect of zelfs allebei, alles kan!

Uni Propus Window markers  weekly planner

 

4e stap: Wat staat er deze week op de planning?

Nu is het tijd om de weekly planner in te vullen! Belangrijke afspraken, verjaardagen, huiswerk dat ingeleverd moet worden... Noteer alles op de bijbehorende dagen om een duidelijk en precies overzicht van de week te krijgen.

Om de evenementen van de week te noteren, hebben we voor de Uni Pin met de fijnste punt (0,2 mm) gekozen voor een duidelijk onderscheid met de titels en vaste elementen van de sjabloon.

Vervolgens kun je een kleurencode opstellen voor de evenementen die op je planning staan zodat je alles direct terug kunt vinden. Bijvoorbeeld professionele  of schooltaken in oranje, medische afspraken in het roze... Dankzij de transparante markerpunten van onze Uni Propus Window zie je precies wat je markeert. Praktisch hè?

Uni Propus Window markers  weekly planner

Ben je iemand die graag taken markeert als ze afgerond zijn? Dan komen de Uni Propus Window markers de hele week goed van pas!

 

5e stap: Er komt een georganiseerde week aan

Uni Propus Window markers  weekly planner

Je weekly planner is klaar! Nu moet je je er nog aan houden, en voor de volgende week begin je met een nieuwe pagina. Heb je al een idee voor een thema of motief?

Deel je weekly planner en speciale organisatietips met ons, wij delen ze graag weer met anderen.