Published : 10-05-2021

Tuto: een vlaggenslinger customiseren met Signo rollers voor een kinderkamer

Published : 10-05-2021
Tuto: een vlaggenslinger customiseren met Signo rollers voor een kinderkamer
Tuto: een vlaggenslinger customiseren met Signo rollers voor een kinderkamer

Geïnspireerd door de lente? Wij wel! Ontdek nu de nieuwe decoratie tutorial om de kinderkamer kleurig op te vrolijken. In deze tutorial customiseren we een vlaggenslinger met onze Signo rollers, de ideale creatieve tool voor precisiewerk, en niet alleen op papier! Ze zijn net zo efficiënt op textiel. Dieren, bloemen, motieven en kleuren die vrolijkheid brengen: dat hebben we samengesteld in deze deco DIY. Ben je er klaar voor? Daar gaan we!

 

Voor deze tutorial heb je het volgende nodig:

 

  • Een vlaggenslinger van stof (wit of beige)

  • Pastel Signo rollers, wij hebben de volgende kleuren gekozen: blauw, groen, paars, roze, geel en oranje

  • Als je wilt, kunt je ook ons sjabloon downloaden.

 

Niveau tutorial: Beginner / Ervaren / Expert

 

1e stap: het materiaal.

Als je de Signo rollers nog nooit op textiel hebt gebruikt, is dit dè gelegenheid om dat te doen! Een punt 0,7mm om precieze, delicate lijnen te trekken, pastelkleuren voor zachte, maar heldere nuances.

Vlaggenslingers zijn te vinden in creatieve hobbywinkels, ze zijn betaalbaar en klaar om te customiseren.

Je kunt er motieven op tekenen zodat je een leidraad hebt voor je creatie of je gebruikt de motieven die wij gekozen hebben.

 tuto signo

2e stap: de contouren tekenen

De motieven van ons sjabloon (hier beschikbaar) of de motieven die je zelf kiest, leg je onder de vlaggenslinger om ze over te trekken.

Voor een kleurig en harmonieus resultaat raden we je aan verschillende kleuren te gebruiken en symmetrisch te werk te gaan.

 tuto signo

3e stap: opvullen

Nu is het tijd om op te vullen, dit is een leuk klusje! Het is heel eenvoudig: kleur elk motief in dezelfde kleur als de contour.

Dit is het moment om te genieten van de dekking van de gelinkt van de Signo rollers op alle ondergronden!

tuto signo

4e stap: de afwerkingen

De customisering is natuurlijk niet af zonder een paar details om contrast te creëren. Met een zwarte Signo teken je een paar afwerkingselementen op de motieven. Hier hebben we bijvoorbeeld veren en details van de pels van dieren, de bek, de ogen getekend… Op deze manier komen ze tot leven.

tuto signo

Laat je fantasie de vrije loop!

 

5e stap: het fixeren van de kleuren

Voordat je je eigen gemaakte werk laat zien, fixeer je de kleuren door de stof aan de achterkant te strijken zonder stoom.

 tuto signo

6e stap: een kleurig resultaat om van te genieten!

Je gepersonaliseerde vlaggenslinger is klaar, ben je tevreden? We hopen dat de kleintjes hem in elk geval mooi vinden voor in hun slaap- of speelkamer.

tuto signo

Deel jouw resultaat van deze tutorial op Instagram met de hashtag #uniballfrance en login @uniball_fr op je post. Wij zijn heel benieuwd naar je creaties en delen ze graag in een story!