Published : 07-06-2024

Naamkaartjes maken met de Signo rollers

Published : 07-06-2024
Naamkaartjes maken met de Signo rollers
Naamkaartjes maken met de Signo rollers

Een bruiloft is een uniek moment waarbij elk detail telt. Naamkaartjes zijn bijvoorbeeld een van de essentiële elementen van de tafeldecoratie en voegen een persoonlijke tintje toe aan je receptie. Je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken. Het is een eenvoudig en leuke activiteit die je in je eentje, met het gezin of met vrienden kunt doen zodat je de naamkaartjes kunt personaliseren.
Voor deze tutorial heb je nodig:
•    Vellen karton
•    Een premium vulpotlood
•    Een liniaal
•    Een schaar
•    Signo rollers

1e stap: Het materiaal
Om naamkaartjes te maken heb je vellen karton (het aantal is afhankelijk van het aantal gasten), een liniaal en een schaar nodig.
Vervolgens teken je referentiepunten met het premium vulpotlood, verder heb je de Signo rollers nodig om de namen van de gasten op te schrijven. Je kunt kiezen voor neutrale tinten of juist heel levendig kleuren. Je kunt je zelf laten verleiden door metallic of glitter! De kartonnen vellen kunnen wit zijn of van gekleurd papier.

2e stap: Duidelijke referentiepunten
Met het premium vulpotlood en het liniaal teken je de contouren van je naamkaartjes. Deze lijnen bieden een kader voor elke kaartje. We hebben gekozen voor rechthoekige kaartjes van 10,5 x 12 cm.

3e stap: De naamkaartjes beginnen vorm te krijgen

Nu knip je de kaartjes langs de lijnen uit. Vervolgens vouw je de rechthoekjes in het midden in de breedte. Zo blijven de naamkaartjes mooi staan en zijn ze goed zichtbaar voor de gasten.

4e stap: De voornaam
Met de Signo rollers van je keuze (idealiter de donkerste van de twee kleuren die je hebt gekozen) schrijf je de voornamen in een mooi, fijn handschrift. Vergeet niet een initiaal toe te voegen als er meer gasten met dezelfde voornaam zijn.

Je kunt de voornamen eerst met het vulpotlood schrijven zodat je het formaat aan kunt passen en er zeker van bent dat alle letters op het kaartje passen. Je hoeft dan alleen de lijnen uit te gommen als je de naam met de Signo hebt overgetrokken.5e stap: Diepte
Om de kalligrafie meer reliëf te geven, trek je bepaalde lijnen van elke letter dikker over - indien mogelijk de neergaande lijnen. Dit doe je met dezelfde kleur als in de vorige stap.

6e stap: Een oppepper
En om het af te maken voeg je een vleugje licht toe aan het geheel door je dikkere lijnen “schaduw” te geven met de Signo roller, bij voorkeur met glitter of metallic voor een schitterend resultaat!

7e stap: Het eindresultaat
Gefeliciteerd! Je eerste naamkaartje is klaar, je herhaalt dit voor alle gasten. Vraag alle creatievelingen om je heen om je te helpen.
Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar het resultaat, je kunt het met ons delen via onze sociale netwerken ;)


We wensen je een geweldige receptie en een onvergetelijke bruiloft.