Published : 17-08-2020

Madame Hubert - Pauline & Yann voor realisaties met vier handen

Published : 17-08-2020
Madame Hubert - Pauline & Yann voor realisaties met vier handen
Madame Hubert - Pauline & Yann voor realisaties met vier handen

Hoe zou u uw werk beschrijven?

Wij werken rond de wereld van het surfen, de natuur en lifestyle. Het is een grafisch, gedetailleerd werk waarin we zo realistisch mogelijk voorwerpen, iconen en flora weergeven. Alle inspiratie die ons dagelijks leven in Baskenland ons geeft, maar ook onze reizen en ontmoetingen. Ons werk is uitsluitend in zwart en wit, we benadrukken daarom schaduw en licht, om volumes en texturen naar voor te brengen.

Wat vindt u goed aan de Uni Pin-stift?

Het is het totaal, het begint met het diepe zwart van de inkt, en het feit dat hij heel snel droogt, zodat we vervelende strepen voorkomen als we met onze hand over de tekening vegen. Dankzij de vele verschillende puntdiktes kunnen we zeer gevarieerde zwarte vlakken creëren. We houden enorm van het glijdende gevoel, het gewicht en het evenwicht van de stift, we hebben trouwens alle stiften op de markt getest, en deze bevalt ons het best!

« Het diepe zwart van de inkt, en het feit dat hij heel snel droogt »

Wanneer gebruikt u hem?

Vanaf het witte blad tot en met de handtekening onder het werk. Onze tekeningen zijn voor 100% gecreëerd met de Uni Pin-stift. Men vraagt ons vaak hoe we zeer lichte grijstinten krijgen met een zwarte stift, het antwoord is simpel: veel geduld en finesse.

Op welk oppervlak is hij optimaal?

Wij werken voornamelijk op Arches Aquarel-papier. Dat is de perfecte combinatie want dit zeer dikke papier heeft een zeer natuurlijke en uitgesproken korrel. Door zeer zacht met de Uni Pin-stift over het oppervlak te strijken krijg je een zeer licht grijs, en door meer druk uit te oefenen krijg je meer intense, donkerder zwarte tinten. Het enige minpunt van Aquarelpapier is dat het veel inkt opslorpt. De korrel doet de potloodstift vlug afslijten, maar voor ons is dat een zegen want een afgesleten stift kunnen we goed gebruiken om andere texturen weer te geven.

De 0.03 mm is onze favoriet want door zijn finesse kunnen we onze waaier van tinten volledig uitdrukken. Hij is ideaal voor de allerkleinste details en werkt heel goed voor dichte schaduwpartijen. Over het algemeen gebruiken we het hele gamma, tot en met de 0.8 mm voor de grote vlakken in zwart van onze tekeningen van tien vierkante meter!

« Hij is ideaal voor de allerkleinste details en werkt heel goed voor dichte schaduwpartijen. "

https://www.instagram.com/madame.hubert