Published : 06-05-2022

Een mandala leren tekenen

Published : 06-05-2022
Een mandala leren tekenen
Een mandala leren tekenen

Mandala’s vervelen nooit! En hoewel ze soms indrukwekkend lijken, kan iedereen een mandala maken. Een creatieve manier om je hoofd leeg te maken en te ontspannen! De Emott schrijf- en tekenpennen zijn perfect voor dit klusje. Het moeilijkste is het kiezen van een van de 40 beschikbare kleuren. Daarna volg je gewoon de gids!

 

Voor deze tutorial heb je nodig:

  • Een wit vel papier

  • Een kompas

 

1e stap: Het materiaal

Een geweldig resultaat met heel weinig materiaal, dat gaan we doen in deze tutorial!

We halen de passer uit het schooletui, we pakken een vel papier en Emott stiften. Het is ideaal om in elk geval een kleur per cirkel van de uiteindelijke mandala te kiezen.

Hier hebben we onder andere gekozen voor citroengeel, een nuance van zeenevel of een mooie orchideetint!

Een mandala leren tekenen emott stiften 

2e stap: Cirkels, cirkels en nog eens cirkels

Een mooie mandala heeft een solide basis. Dat wil zeggen mooie cirkels om de verschillende zones te creëren die daarna worden opgevuld.

Per kleur doe je de Emott stiften in je passer en trek je heel precies en regelmatig de steeds grotere cirkels. Varieer met de lijndiktes tussen de verschillende cirkels.

 Een mandala leren tekenen emott stiften

3e stap: Herhaalde motieven

Binnen elke cirkel teken je de motieven die je uniform herhaalt. We raden je aan de kleuren te nemen die je voor de cirkels hebt gebruikt.

Bloemblaadjes, driehoeken, aan jou de keuze! De Emott stiften met de ultraresistente punt garanderen een constante lijndikte zonder door het papier te prikken.

Een mandala leren tekenen emott stiften

4e stap: Invullen

Om je tekening te verfijnen en meer diepte te geven, kleur je bepaalde zones, bijvoorbeeld de achtergrond van de bloemblaadjes in.

Vervolgens breng je hier en daar vormen aan door lijnen en andere elementen toe te voegen.

 Een mandala leren tekenen emott stiften

5e stap: Je eerste mandala!

Je hebt je eerste mandala van A tot Z getekend! Het resultaat kan veranderen door kleuren, extra details toe te voegen… je kent nu de basis en kunt naar hartenlust creëren.

Een mandala leren tekenen emott stiften

Wij zijn benieuwd naar je mandala’s, deel je ze met ons? Als commentaar onder onze Facebook posts of met de hashtag #uniballfrance op Instagram, wij willen heel graag het resultaat zien en posten het als story op onze @uniball_fr account!