Published : 04-01-2024

Een compositie creëren met de Uni-Pin Lettering kennismakingskoffer

Published : 04-01-2024
Een compositie creëren met de Uni-Pin Lettering kennismakingskoffer
Een compositie creëren met de Uni-Pin Lettering kennismakingskoffer

Weet je wat lettering is? Het is de kunst om uit de losse hand letters te tekenen. Met onze nieuwe Uni-Pin Lettering kennismakingskoffer leer je de basistechnieken (er zitten 3 tutorial fiches in met volop tips en advies)! Mooie kerstkaarten schrijven, lijkt je dat leuk? We laten je alles zien in deze tutorial. Als je de basis onder knie hebt, wordt schrijven een creatief avontuur.
Voor deze tutorial heb je nodig:

  • Een wit vel papier
  • Een Shalaku S vulpotlood
  • Uni-Pin stiften (brush punt in zwart en lichtgrijs, punt 0,5/0,9 en 1,2 mm)
  • Een liniaal


1e stap: Het materiaalt
Pak eerst je Uni Pin brushpunten in zwart en lichtgrijs en de Uni Pin punten 0,5/0,9 en 1,2 mm en je Shalaku S vulpotlood (met geïntegreerde gom), ze zitten allemaal in de Uni Pin Lettering kennismakingskoffer.
In deze koffer zitten 8 Uni-Pin stiften, het vulpotlood en 3 tutorialfiches die je kunt bekijken voor je begint!
Je hebt ook een liniaal nodig om mooie, strakke lijnen te trekken. En natuurlijk een wit vel papier als ondergrond voor je kalligrafie. Ben je er klaar voor? Daar gaan we!

Tuto Lettering Uni-Pin matériel

2e stap: De ijkpunten
Pak je Shalaku S vulpotlood en je liniaal en trek je basislijnen. Dankzij deze ijkpunten kun je een coherent en evenwichtig geheel van letters tekenen. Gebruik indien nodig het fiche in de kennismakingskoffer
Vervolgens trek je met je liniaal een paar verticale lijnen om vakken te tekenen die de plaats van de woorden en letters bepalen.

Tuto Lettering Uni-Pin  étape 2

3e stap: De schets
Nu gaan we de schets maken. Schets je lettering door de woorden en letters in de vakken te plaatsen Je kunt stijlen en lettertypes mixen, in de koffer vind je verschillende modellen ;)
Om je lettering nog mooier te maken, kun je decoratieve details toevoegen aan je letters.
Breng je letters tot leven door met effecten te spelen, bijvoorbeeld door een contour toe te voegen. Als je niet tevreden bent, gom je alles gewoon uit met de gom van je vulpotlood!

Tuto Lettering Uni-Pin étape 3

4e stap: De final touch!
Met de Uni-Pin 0,5 mm/0,9 mm/1,2 mm punten en de zwarte brushpunt kun je de letters heel precies overtrekken of opvullen.
Met stiften in verschillende kleuren en formaten kun je reliëf toevoegen door schaduweffecten toe te voegen. Ten slotte kun je arcering en andere versieringen toevoegen rond de woorden :)
Vergeet niet de schetslijnen uit te gommen als je alles overgetrokken hebt.

Tuto Lettering Uni-Pin étape 4

5e stap: Het eindresultaat
Klaar is Kees! Je eerste lettering is klaar! Deze oefening is het begin van oneindig veel mogelijkheden om steeds opnieuw te creëren! ;)

Tuto Lettering Uni-Pin résultat
Vergeet niet het resultaat met ons te delen op Facebook of Instagram.
Creëer erop los!