Published : 08-07-2024

Customiseren van een pot met terrazo-effect met uni PAINT

Published : 08-07-2024
Customiseren van een pot met terrazo-effect met uni PAINT
Customiseren van een pot met terrazo-effect met uni PAINT

Terracotta potten zijn klassiekers, maar je kunt ze ook uniek maken met een prachtig terrazzo-effect. Terracotta bestaat traditioneel uit stukjes gekleurde steentjes of marmer die met cement bijeen worden gehouden, het is een heel populaire trend in decoratie.
Laat je creativiteit de vrije loop en geef je potten een nieuw leven. Je huis of je tuin kan altijd een origineel en kleurig extraatje gebruiken!
Voor deze tutorial heb je nodig:
-    Een terracotta pot
-    Uni PAINT permanente markers
-    Een premium vulpotlood


1e stap: Het materiaal
Om je pot met een mooi terrazzo-effect te customiseren, kies je om te beginnen een terracotta pot van het formaat dat je wilt. Je hebt ook een premium vulpotlood nodig om de referentiepunten te tekenen op je pot, en verder heb je Uni PAINT markers in verschillende kleuren nodig.
Zorg dat je kleuren kiest die passen bij je decoratie, dat kan neutraal zijn, levendig of zelfs metallic voor een trendy effect. Kies wat je wilt uit de 15 beschikbare kleuren!2e stap: Het plaatsen van de referentiepunten
Met het Premium vulpotlood teken je de motieven direct op de pot. Deze lijnen helpen je bij het aanbrengen van de kleur. Om een authentiek terrazzo-effect te krijgen, teken je onregelmatige vormen.3e stap: Opvullen met het terrazzo-effect
Om het effect op je pot tot leven te brengen, begin je met het opvullen van elk motief met de Uni PAINT markers. Dankzij de verf op basis van onuitwisbare pigmenten is je creatie bestand tegen kou, warmte, licht en zelfs water.
Speel met nuances om de typische schittering van de terrazzo-steentjes te imiteren. Je kunt levendige kleuren toevoegen voor meer pep!

4e stap: Het eindresultaat
Klaar is Kees! Je terracotta pot is gepersonaliseerd met een trendy terrazzo-effect! Geniet ervan in je huis- en tuindecoratie. Experimenteer met verschillende stijlen en motieven om nog meer potten te personaliseren.


Deel je werk met ons via de sociale netwerken, we zijn heel benieuwd!